В Китай е намерен череп със странни зъби!


Китайските археолози са открили останките на древен народ, живял в Китай, с необичайни характеристики , пише ancient-origins.net, позовавайки се на китайски източник.

Археолозите разпространиха снимка на  череп намерен в древна гробница в Alaer в южната част на Синцзян, Китай. Черепа показва необичайна особеност - зъбите на древния човек, са ориентирани вертикално, а не хоризонтално. В допълнение, изследователите са открили , че скелетът открит в гроба , е 2,3 м (7 фута и 6 инча) .
Изследователите казват, че възрастта на скелета е 4000 година и принадлежи на Цян националност, етническа група от Китай, която живее предимно в планински райони в северозападната част на провинция Съчуан на източния край на Тибетското плато .

Народността Цян  е призната за една от "предците" на сегашната култура.  Техните древни корени са споменати в древните китайски текстове, както и надписите върху Oracle кости преди 3000 години. Древните хора, споменати в тези древни текстове са голямо разнообразие от номадски народи и предци на съвременните хора от тибето-бирманска езикова група, така че те не са модерни еквиваленти на Цян националността.
Интересното е, че регионът, където се намира гробницата, е на същото място, където са намерени прочутите мумии в река Тарим с европеидни черти. Мумиите бяха с руса или кестенява коса, нос и продълговат череп, стройно тяло и големи, дълбоки очи, както и открития скелет.Таримските мумии имат дълги тела. Може ли да има връзка между тях?

Друга информация за скелети на Цян народността няма, не е известно дали е правен ДНК анализ на останките .