LG грабна четири награди EISA LG получи отличие за технология, дизайн и екологичност от европейските критици


LG Electronics, основен производител на дисплеи, аудиовизуална техника и мобилни телефони, грабна четири награди от Европейската асоциация за образ и звук (EISA).

LG получи отличие в четири категории: за най-добър LCD телевизор за Европа за SL8000, най-добър Blu-Ray плейър за Европа с BD390, Европейска система за домашно кино с HB954PB и „най-зелен" европейски мобилен телефон с LG-KM900, познат като LG Arena. Официалната церемония по връчването на наградите се състоя на търговското изложение за електроника IFA в Берлин на 4 септември 2009 година.

EISA e най-голямата издателска мултимедийна асоциация в Европа, в която членуват 50 специализирани списания от 19 Европейски страни. През юни всяка година главните редактори на списанията членки се събират да определят кои от продуктите, отразени в изданията им през изминалата година, заслужават престижните награди на асоциацията.

Отличените продукти на LG получиха овации за съчетанието от елегантен дизайн и серия усъвършенствани функции и технологии. LCD телевизорът SL8000 е върхът на дизайна, с уникален облик, който наподобява безконечен лист опушено стъкло. В хвалебствията на EISA се казва, че SL8000 "предоставя удоволствието да се наслаждаваш на невероятен Full HD на достъпна цена", и „дава на зрителите неповторимо усещане за естественост на цветовете, великолепен контраст и наситено черно".

С изумителната си безжична свързаност LG BD390 Blu-Ray плейърът пренася интернет видеото и други онлайн развлечения директно в хола. В похвалите на EISA се казва, че BD390 се отличава не само с „атрактивна цена", но и че неговата „уникална привлекателна сила се основава на безжична свързаност и пълна съвместимост с всички стандартни интерфейси (USB, 1080p HDMI, S-Video, YUV), като устройството дори предоставя 7,1-канален аналогов изход."

LG HB954PB, който също спечели награда за иновации на панаира за потребителска електроника CES 2009, е първата първокласна Blu-Ray система за домашно кино на LG, която осигурява кристално чист звук и картина, както и достъп до специално съдържание от Blu-Ray дискове и моментален стрийминг на видео файлове от YouTube.

EISA оцени високо привлекателния дизайн на HB954PB и неговия балансиран, детайлен звук, както и простият и лесен монтаж, като и факта, че собствениците могат "да изпитат удоволствието от Blu-Ray посредством Full High Definition и съраунд звук, който отключва едно незабравимо изживяване от висококачествен звук и образ".

LG-KM900, познат като Arena, е най-добрият модел мобилен телефон на LG, съчетаващ изчистен дизайн и интелигентен сензорен екран с триизмерен потребителски интерфейс. Това не е първото признание за иновативността на компанията от страна на EISA. LG си тръгна с три награди и през 2006, и през 2007. Ето какво казват представители на EISA по повод на телефон LG Arena на тазгодишните награди:

„LG-KM900 поразява с външния си вид, като същевременно е „най-зеленият" във всяко едно отношение мобилен телефон на пазара днес. Според коментара на SIMS Recycling Arena не само може да се мери с най-добрите по отношение на своите екологично чисти опаковки, но и поставя стандарт по отношение на компонентите и вложените материали. Красота и интелигентност се съчетават в Arena като резултатът е един наистина „зелен" мобилен телефон."

Продуктите на LG за домашно забавление и мобилните телефони с едноименната марка вече се предлагат в много от най-големите магазини в Европа.

Тазгодишните награди отиват при:

- LG SL8000 LCD телевизор:
„Най-добър LCD телевизор в Европа за 2009-2010"


- BD390 Blu-ray DVD плейърът на LG с онлайн интеракция:
„Най-добър Blu-Ray плейър за Европа за 2009-2010"


- Системата за домашно кино LG HB954PB Premium Blu-ray:
„Европейска система за домашно кино за 2009-2010"

- Телефон LG-KM900 ARENA:
„Европейски „зелен" мобилен телефон за 2009-2010"