Ислямисти срещу Бионсе Малайзийска партия иска забрана за концерт на певицата


Малайзийската консервативна Ислямистка партия призова концерт на американската певица Бионсе да бъде забранен.

Това се случва две години след като нейният дебют в страната бе отложен поради страхове от протести от страна на мюсюлмански групировки, предаде АФП.

Звездата на R&B трябва да пее на 25 октомври на националния стадион "Букит Джалил" извън столицата, заявява организаторът на проявата Marctensia на своя уебсайт.

Пан-малайзийската Ислямистка партия осъществи кампании срещу няколко чуждестранни изпълнители и през 2007, заедно с други мюсюлмански групировки, заплаши с протести, което принуди да отмени планирания си дебютен концерт в Малайзия.

"Противопостовяме се на провеждането на такива концерти и ще предприемем действия за да попречим на такъв концерт да се състои в Малайзия", заяви младежкият лидер на партията Насрудин Тантави, без да уточнява какви действия ще бъдат предприети.

"Този концерт не е подходящ за мюсюлмани, тъй като оскъдното й облекло и поведение на сцената са неморални и водят до нечисто поведение", заявява партийният активист.

Планираният концерт е част от световното турне на Бионсе "I am...", което включваше нейни шоута в Северна Америка и Европа.ls