Джеймс Камерън прави филм по списанието "Heavy Metal"


Сценаристът на хитове като "Титаник" и "Терминатор" Джеймс Камерън се е захванал да работи върху историята на нов филм базиран на популярното американско списание "Heavy Metal".

За сега повече подробности около продукцията не се споменават, но се знае, че сред другите имена, които работят над проекта са режисьорите Дейвид Финчър, Гор Вербински, Зак Снайдър и Кевин Ийстман.

"Финчър и Джеймс Камерън се включиха в режисьорския състав. Марк Озбърн и Джак Блек пък ще вземат участие с комедийна сцена във филма", сподели пред медии Кевин Ийстман. Също така той допълни, че се очаква в процеса на работа да бъдат обявени още три големи имена сред режисьорите в Холивуд, които да вземат участие.

"Heavy Metal" първоначално се появява като списание, което преплита научна фантастика, фентъзи и еротика. Негова запазена марка са разголени рисувани мацки, често въоръжени или с прилепнали оскъдни дрехи.

През 1981 г. списанието се превръща в анимационен филм, в който място намират много различни фантастични и фентъзи истории.ls