7 загинали при наводненията в Турция


Седем души загинаха днес при наводнения, причинени от проливните дъждове в Северозападна Турция, а камбоджански товарен кораб се разцепи на две при буря в Черно море, съобщиха местните власти и медиите, цитирани от АФП.

Труповете на четирима души от едно семейство - жена и трите й деца, които бяха в неизвестност след наводненията в град Сарай, провинция Текирдаг, северно от Истанбул, бяха открити на километри от фермата им, съобщиха властите, цитирани от Анадолската агенция. Спасителите издирват още бащата, уточни Назми Кобан, кмет на Сарай.

Други две тела, на 80-годишен мъж и съпругата му, също бяха открити в региона, в който има редица ферми.

Проливните дъждове, които се изливаха с часове през изминалата нощ и започнаха отново следобед, предизвикаха преливане на река и значителни материални щети в областта, допълниха властите. Едно дете също е в неизвестност, съобщи Анадолската агенция. Редица пътища в Силиври са затворени.

Освен това товарен кораб, плаващ под камбоджански флаг, потъна вчера в Черно море заради бурята в Истанбул и околностите му. Той се разцепил на две, но 12-членният му екипаж от украински, грузински и азербайджански моряци е бил спасен от турската брегова охрана. /БГНЕС